SSL på dit domæne – Ja eller nej?

Med SSL – Secure Socket Layer – har du mulighed for at kryptere al trafik fra din side til brugeren.

Det betyder, at andre ikke kan “læse med” i hvad brugeren foretager sig på din side og hvad denne fx indtaster. SSL er derfor en forudsætning, hvis du skal modtage betalinger online eller behandle anden fortrolig information. Men det kan også være en idé for dig, der ikke skal ud og modtage betalinger.

Det er der to grunde til.

For det første kan det sidestilles med “god onlinestil”. Det er de færreste af os, der har det fint med at andre kan se hvad vi laver online og ved at installere SSL fjerner du effektivt den mulighed.

Endnu vigtigere er, at Google har meldt ud SSL-beskyttede sider har en fordel i søgeresultaterne. Google har en vision om, at hele nettet skal være krypteret. Kryptering er billig og sænker hastigheden minimalt. De webmastere, der tager Googles retningslinjer til sig kan også forvente lidt flere besøgende den anden vej.

Hvad kræver SSL?

en lås på tastatur signalerer sikker trafik

For at få SSL på din side skal siden have et dedikeret webhotel med egen IP. Det koster et par hundrede kroner om året ved de fleste udbydere. Du kan finde mere information om danske hostingudbydere på Hostingguiden.dk.

Du skal også have et SSL-certifikat. Det kan du finde til blot et par hundrede kroner på BilligSSL.dk. Dit SSL-certifikat skal forlænges en gang hvert år for fortsat at have effekt. Du behøver ikke at geninstallere certifikatet, der godt lige kan tage en halv time første gang, når du forlænger certifikatet efter år ét.

Modtag betalinger uden SSL

en indkøbsvogn og et tastatur

Driver du en webshop eller anden forretning, hvor du modtager betaling online behøver du ikke et SSL-certifikat. Du har også mulighed for at modtage betaling ved hjælp af din PSP (fx ePay eller Quickpay) direkte på deres domæne, hvorved det er deres SSL, der gælder.

Du kan også bruge Paypal, Stripe, Braintree, Yourpay eller en af mange andre tjenester til at modtage betaling på din side uden at indgå egen aftale med NETS med tilhørende SSL-krav med videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website