Sådan meget koster det at starte en hjemmeside fra bunden

Det er i dag lettere end nogensinde før at lave sin egen hjemmeside fra bunden – omkostningerne er lave, og du behøver ikke engang at kunne kode en eneste linje kode.

Men hvad koster det egentlig at lave en hjemmeside fra bunden? Alt er jo relativt, så for en studerende vil 2.000 stadig være en ret stor omkostningen for en personlig hobby-side.

Bare rolig – prisen for en hjemmeside er i dag i en prisklasse, hvor alle kan være med – læs med nedenfor og find ud af, hvor billigt du rent faktisk kan lave en hjemmeside i dag.

Et hjemmesidesystem

Du skal have et system, som du kan lave din hjemmeside i. Her vil vi anbefale WordPress, som er verdens mest udbredte hjemmesidesystem.

WordPress er utrolig brugervenligt, og du kan lave en hjemmeside i systemet helt uden at skulle kode. WordPress er tilmed gratis, alt hvad du skal gøre er at hente programmet og installere det på dit webhotel, og så er du i gang!

Et webhotel

For at din hjemmeside kan komme live på nettet, skal du bruge et webhotel. Et webhotel er der dine hjemmesider-filer og hjemmesidesystem skal ligge for at omverdenen kan se din side via internettet.

Webhoteller koster ikke ret meget, og du kan sagtens få et webhotel til omkring 9-10 kroner om måneden. Dertil kommer typisk et mindre oprettelsesgebyr på 100-200 kroner.

På langt de fleste webhoteller kan du bruge WordPress, og de fleste har endda en 1-klik installation, som gør det super nemt at installere diverse hjemmesidesystemer, deriblandt WordPress, på webhotellet.

Et domæne

Udover et webhotel skal du selvfølgelig også have dit eget domæne.

Et .dk domæne koster 45 kroner om året, så det er heller ikke så galt.

Man køber typisk domæne og webhotel sammen, da det er klart nemmest og billigst.

Husk på, at du ikke ejer dit domæne, du lejer det. Det er dog en lejekontrakt som aldrig udløber, så længe du betaler de 45 kroner om året. På den måde er domænet praktisk talt dit, så snart du har registeret det og betalt for det.

Den samlede regning

Lægger man de samlede udgifter sammen i et hurtigt Excel regneark, kommer man til nedenstående pris for en hjemmeside det første år:

  • Hjemmesidesystem: 0 kr.
  • Webhotel: 9*12 kr. + 120 kr.  = 228 kr.
  • Domæne: 45 kr.

I alt: 273 kr. for det første år – næste år koster det dig kun 153 kr!

Har du flere udgifter som skal medregnes, og har du et eventuelt budget, kan dit regnestykke godt blive mere omfattende. I så fald kan du læse denne bog, som kan hjælpe dig med at bruge Excel til at holde styr på dine udgifter i forhold til budgettet.

Regnestykket ovenfor er dog den udgift du kan regne med, hvis det er en simpel .dk hjemmeside, liggende på et standard webhotel, du skal have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*
*
Website